utorok 27. mája 2008

Ďakujem

Chcel by som vám všetkým veľmi poďakovať za vašu ochotu podporovať ma modlitbami, finančne a aj rôznymi inými spôsobmi. Bolo a je to pre mňa veľmi povzbudzujúce, že niektorí z vás ma veľmi môžno nepoznáte a napriek tomu ste boli ochotní podporovať moju službu a Boží plán so mnou. On sa naozaj postaral o všetky potrebné veci - školu, peniaze,... všetko. O necelý týždeň odchádzam z Prešova a teraz už mám takmer všetko pripravené. Už len zbaliť všetky veci a ísť.

Tento blog som vytvoril, aby som vás mohol informovať o mojom pobyte a aktivitách v Gatlinburgu. Dúfam, že ostaneme v kontakte.

Jany Čerenský

Príbeh - ako to celé začalo ...

Na začiatku tohto letného semestra sme sa ja spolu s ďalšími dvoma kamošmi so strednej dohodli, že pôjdeme spolu do Ameriky cez Work&Travel program pracovať, zarobiť nejaké peniaze a cestovať. Začali sme si hľadať prácu a robiť prvé kroky, aby sa to celé mohlo uskutočniť, zaplatili sme zálohu na program. Keď som hovoril o našich plánoch svojim priateľom v Študentskom hlase pre Krista v Bratislave, navrhli mi, či by som nechcel ísť do Ameriky na misijný projekt do Gatlinburgu, Tennessee. Začal som o tom rozmýšľať, či nechať veci jednoduchšie a ostať s mojimi dvoma kamošmi na W&T programe, alebo nechať všetko, čo sme už pripravili, odhlásiť sa z W&T a pripojiť sa ku projetku Campus Crusade. Nebolo to ľahké rozhodnutie, nebol som si ani istý, či dokážem robiť niečo také, ako je projekt v Gatlinburgu, ale nejako som vedel, že Boh ma tam chce. A tento semester som sa naučil jednu naozaj super vec. Robiť veci pre Boha bez toho, aby som vedel, ako to dopadne, viac mu dôverovať. Možno nemám úžasné schopnosti robiť nejaké veci, ale keď Boh chce, aby som ich robil, On ma zabezpečí so všetkým, čo budem potrebovať. A tak to aj bolo. Mal som urobiť osem skúšok, ktoré som musel urobiť vo veľmi krátkom čase, získať $2600, vybaviť víza a iné veci. Na začiatku som pochyboval, či to dokážem urobiť v takom krátkom čase (4 týždne), ale Boh sa o to postaral. A pre mňa je to veľký dôkaz Božej vôle, lebo On chcel, aby som mohol byť súčasťou projektu v Gatlinburgu, kde sa budem môcť rozprávať s ľuďmi o Ňom, hovoriť evanjelium, rásť vo viere a zlepšovať spôsoby, ako šíriť ďalej evanjelium a dal mi všetko, čo som na to potreboval.

O mne


Volám sa Ján Čerenský. Narodil som sa v Prešove. Chodil som tu na základnú aj strednú školu. Štyri roky na strednej bol pre mňa úplne úžasný čas. Mal som tam veľmi dobrých spolužiakov a sú to stále moji najlepší priatelia. V prvom ročníku na strednej som spoznal Ježiša osobne a tu začala veľká cesta Jeho plánov so mnou. Menil ma, pracoval na mne, ... a teraz ma dal do Bratislavy, kde chodím na Ekonomickú univerzitu a tiež môžem byť súčasťou Študentského hlasu pre Krista (Campus Crusade for Christ). Je to úžasné miesto, kde môžem rozvíjať a používať moje schopnosti dané od Boha a používať ich v službe, rásť vo viere.